Sabem Moltes Coses! 3.0

Materials ABP adaptats a la LOMLOE La curiositat és el motor de l’aprenentatge

Què seria de la humanitat sense l’afany per descobrir? Avui dia, la neurociència ens diu que sense aquesta espurna de curiositat no es pot assolir un bon aprenentatge. És en aquestes etapes, crucials per a la formació de la persona, que és fonamental motivar per mitjà d’experiències educatives emocionants i significatives. Els nens i les nenes descobreixen cada dia coses noves que els fan créixer i evolucionar... si se’ls motiva. En les etapes d’Educació Infantil i Primària hem posat tot l’esforç a crear continguts ABP perquè puguis treballar de manera transversal a totes les aules. Tots els nostres projectes estan basats en la curiositat com una part d’aquesta essència de l’ésser humà.

Què t’oferim per a Educació Infantil? santillana.cat/sabem-moltes-coses-3-0/ SABEM MOLTES COSES! 3.0 Un model d’ensenyament cooperatiu per projectes, basat en el constructivisme i en la neuroeducació. Potencia l’aprenentatge de l’alumnat mitjançant uns recursos digitals interessants, com ara el web per a cada mòdul i un joc interactiu. Hands On series takes advantage of natural curiosity and learning capacity in young children. An innovative project-based approach for Pre-Primary in bilingual schools. santillana.cat/clil/ Un model d’ensenyament cooperatiu per projectes, basat en el constructivisme i l’aprenentatge actiu. Ajuda els alumnes perquè aprenguin tots junts al voltant d’un objectiu comú. Recursos digitals complementaris a cada mòdul. santillana.cat/santillana-projectes-infantil/

I per a Primària? Open new horizons for new methodologies in Primary. Students can learn using critical thinking, experimenting, problem-solving, team working and also improve their presentational skills. santillana.cat/clil/ Primària Els projectes de Santillana parteixen de situacions d’aprenentatge motivadores, que provoquen l’entusiasme i la curiositat de l’alumnat i es desenvolupen a través de la resolució de reptes i problemes. santillana.cat/santillana-projectes-primaria/

Santillana Projectes Sabem moltes coses! 3.0 aplica els avenços de la neuroeducació a la metodologia del treball per projectes, i s’adequa als objectius de la LOMLOE.

Els projectes Sabem moltes coses! 3.0 et permetran estimular la curiositat dels alumnes, de manera que aprendran a formular preguntes i a buscar-ne les respostes perquè siguin, a més, col·laboratius, creatius, participatius i autònoms.

Situacions d’aprenentatge motivadores. Les rutines i destreses de pensament L’expressió corporal El joc El treball cooperatiu L’autonomia i iniciativa personal Sabem moltes coses! 3.0 ofereix 18 projectes de cicle organitzats en tres nivells que cobreixen el currículum del 2n cicle d’Educació Infantil.

LA TERRA I L’UNIVERS L’aigua ELS ÉSSERS VIUS L’hort La cigonya PERSONATGES IL·LUSTRES Leonardo Da Vinci Valentina Tereixkova Marie Curie Vincent van Gogh Mozart HISTÒRIA L’antic Egipte El castell Els dinosaures La prehistòria Vikingues i vikings CULTURA I SOCIETAT El circ La volta al món La cuinera i el cuiner EL COS HUMÀ I LA SALUT Els Jocs Olímpics El cos humà Títols de la col·lecció SABEM MOLTES COSES! 3.0 NIVELL 1

NIVELL 2 NIVELL 3

Altres projectes de la col·lecció Aquests projectes no incorporen portal web com els projectes de Sabem moltes coses! 3.0 Dracs El tren L’astronauta El lleó i la lleona Els romans El goril·la La bruixa El museu Els bombers El dofí El gira-sol Monstres Els pingüins El caragol La xocolata El pollet La marieta La tortuga L’orquestra

Hands On! Un model que destaca per l’aprenentatge en anglès de continguts curriculars que ajudaran l’alumnat a resoldre un repte i alhora a desenvolupar valors socials i emocionals. A més, disposaràs de recursos digitals complementaris a cada repte. Un model basat en el constructivisme i la metodologia CLIL.

Portal web En aquest espai podràs motivar, presentar i ampliar els continguts de cada projecte amb multitud d’elements expositius, materials d’aula, recursos digitals, etc. I un joc perquè les nenes i els nens apliquin de forma divertida tot el que han après! Amb un premi final! Els projectes Sabem moltes coses! 3.0 incorporen per a cada nivell i projecte un portal web per al professorat i un altre per a l’alumnat.

PROGRAMACIÓ Document en format Word. RECURSOS DIGITALS Documents i recursos en diferents formats (vídeos, animacions, àudios...) per treballar cada projecte. ESPAI DE JOCS: El laboratori de la doctora Wells. 1 joc amb 6 activitats interactives diferents per a cada projecte. ADRECES WEB Selecció de pàgines recomanades per desenvolupar el projecte. PROJECTE Elements expositius per desenvolupar el projecte: Dossier digital Passapàgines del quadern de l’alumne Cançó del projecte Mural del projecte Documents d’ampliació Adaptacions curriculars Avaluació AULA Materials per treballar el projecte a l’aula. Bits digitals Làmines digitals Mural de fases del projecte

Gamificació El laboratori de la doctora Wells és l’espai de joc comú per a tots els projectes. La seva propietària ha inventat una màquina que permet viatjar pel temps i l’espai i demanarà la col·laboració de l’alumnat per resoldre enigmes del passat, del present i del futur. A cada projecte, la doctora presenta 6 jocs diferents relacionats temàticament amb el contingut que es treballa, seqüenciats en tres nivells.

El joc incorpora un sistema de recompenses que permet gamificar l’experiència. Aconsegueix tots els cromos de l’àlbum superant els reptes dels 6 jocs. Els assoliments aconseguits es podran descarregar i enganxar en els espais buits de l’àlbum de cromos també descarregable.

Material per a l’alumnat TAULA D’AUTOAVALUACIÓ FITXA D’OBSERVACIÓ CARNET ENCUNYATS ADHESIUS Fitxa d’observació per expressar oralment el que han après. Carnet d’especialista que anirà completant-se amb adhesius fins a assolir els objectius. Taula d’autoavaluació. Adhesius i encunyats per completar les propostes del quadern. Per desenvolupar el tema del projecte Que inclou:

Material per al professorat Guia comuna a tots els projectes, amb informació per abordar el treball a l’aula. Guia que permet, a partir de la neuroeducació, treure el màxim partit de cada projecte. Guia que organitza els recursos per al desenvolupament de cada projecte, proporcionant un guió perquè cada aula dugui a terme un projecte únic i diferent.

Material de l’aula Proposta per treballar les rutines durant l’assemblea amb les targetes que s’hi adjunten.

Material de l’aula Pack de 5 làmines amb les fases del projecte. Permet personalitzar-les amb el nom del projecte i les aportacions de l’alumnat en cada moment.

La seqüència didàctica per desenvolupar la temàtica triada segueix les fases del treball per projectes. Aquesta seqüència es pot modificar o ampliar amb la finalitat de donar resposta a les diverses situacions que tenen lloc a l’aula. L’alumnat expressarà els coneixements previs que té sobre el tema del projecte. Per desenvolupar-lo ens ajudarem del portal web i les guies. Despertarem la sorpresa i la motivació de l’alumnat plantejant una situació d’aprenentatge abans de començar el projecte i ajudant-nos també amb recursos del portal web. Fase en la qual arribarem a acords sobre el que ens interessa aprendre sobre el tema. Com s’hi treballa?

En aquesta fase plantejarem activitats i tasques per donar resposta a les preguntes formulades i treballar els continguts del currículum. Motivarem els alumnes completant les caselles del seu Carnet d’especialista a mesura que avancin en els aprenentatges. Recorrerem al portal web per tal de facilitar la investigació. Reflexionarem sobre tot el que hem après i la manera com ho hem fet. Per fer-ho, comptarem amb aquests materials: Inclou rutines i destreses de pensament Inclou suggeriments de mapes mentals Dibuix de final de projecte. Fitxa d’observació. Làmina que s’inclou a la bossa del final del quadern i que serveix perquè els alumnes expressin oralment, a partir de la seva observació, tot el que han après. Taula d’autoavaluació. Fitxa on els nens i les nenes escriuran tot el que han après i com ho han fet. Guia Desperta el seu potencial. Mitjançant diverses activitats, l’alumnat reflexionarà sobre el que ha après i hi aprofundirà.

EDUPACK T’ACOSTA ELS NOSTRES PACKS DE PROMOCIÓ DE MANERA DIGITAL! Els nostres serveis online Amés, EduPack et facilita: Contactar directament amb el delegat o la delegada comercial de Santillana, mitjançant un formulari, per a qualsevol consulta sobre els nostres materials. Accedir al catàleg en PDF. Compartir els materials perWhatsApp, correu electrònic i Twitter. Vols veure mostres digitalment de tots els nostres materials abans de rebre-les en format paper? Accedeix a Edupack i descobreix tots els recursos pedagògics que s’inclouen a cada curs.

Un espai on tindràs a la teva disposició materials, recursos i experiències didàctiques de cada matèria. Si ja n’ets usuària o usuari, actualitza les teves dades docents a la teva Àrea Personal per començar el curs. 1. Entra a www.e-vocacion.cat i fes clic a Registra’t. 2. Introdueix-hi les teves dades personals. 3. Introdueix-hi les teves dades docents. 4. Rebràs un correu electrònic de benvinguda confirmant el registre. Si no et vols perdre tot el necessari per al teu dia a dia a l’aula, registra-t’hi seguint aquests passos. Si ets de Santillana, has de ser d’e-vocación El programa exclusiu per a mestres clients de Santillana.

santillana_esp SantillanaEducacion SANTILLANA_es santillana.cat CATALUNYA Barcelona C/ de les Ciències, 73 (Districte econòmic plaça d’Europa) 08908 L’Hospitalet de Llobregat Tel.: 93 230 36 00 Girona Tel.: 972 40 17 33 Lleida Tel.: 973 21 27 50 Tarragona Tel.: 977 33 34 40 profescat@santillana.es ILLES BALEARS C/ del Gremi de Teixidors, 26 Local 11, 1r 07009 Palma Tel.: 971 76 08 82 profesbalears@santillana.es

SANTILLANA_es SantillanaEducacion santillana_esp 1657460

RkJQdWJsaXNoZXIy OTA4MjI=