Guia d'Úso Aula Virtual 4

GUIA D’ÚS

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 2 Aula Virtual 4 Santillana presenta Aula Virtual 4, una plataforma educativa que proporciona al professorat i als estudiants tot el que necessiten per a crear un entorn d’ensenyament i aprenentatge digital. •  Aula Virtual 4 està dissenyada per accedir-hi des de diferents dispositius, com ara ordinadors o tauletes digitals amb connexió a internet o sense, i es pot treballar amb els seus continguts de forma sincronitzada des de l’aula i també des de casa. •  Podràs comunicar-te amb l’alumnat i organitzar el treball de forma ràpida i senzilla. •  Tindràs accés a tots els materials per al professorat i l’alumnat que acompanyen els nostres projectes en la mateixa plataforma: guies didàctiques, solucionaris, suggeriments per a l’avaluació, etc. •  Podràs seguir l’evolució de l’alumnat mentre treballa amb els llibres de Santillana. •  Aula Virtual 4 s’adapta a tu i al teu alumnat. Hi ha una versió per al professorat, amb accés a continguts i àrees de treball exclusius, i una altra d’específica per a l’alumnat.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 3 Pots accedir a Aula Virtual 4 de diferents maneres: per mitjà de la web, connectat a internet, o bé amb l’aplicació, per tal de descarregar-ne els continguts a un dispositiu. •  EN LÍNIA: connecta’t a https://av.santillana.es amb un navegador. •  FORA DE LÍNIA: descarrega’t l’aplicació Aula Virtual 4 de https://digital.santillana.es o de les botigues Android i IOs. Podràs iniciar sessió a Aula Virtual amb les teues credencials si ja has creat abans un compte d’usuari o usuària o, si tens un compte d’e-vocación (la comunitat exclusiva de docents que utilitzen els materials de Santillana), hi podràs accedir amb les teues dades. Si accedeixes a Aula Virtual per primera vegada, caldrà que crees un compte d’usuari o usuària. Per a fer-ho, has de completar els quatre passos del procés: Accés a Aula Virtual 4 Inici de sessió Crear un compte Si has oblidat la contrasenya, podràs crear-ne una de nova amb el missatge de recuperació que rebràs per correu electrònic. Com puc recuperar la contrasenya? 2. Nom i cognoms 3. Nom d’usuari i contrasenya 4. Adreça electrònica 1. Llicència i contrasenya La llicència i la contrasenya corresponent te la proporcionarà el delegat o la delegada comercial, i tindrà associats els llibres que demanes. Hauràs d’incloure un correu electrònic per a associar-lo al teu compte. Hauràs de recordar el teu nom d’usuari/usuària quan inicies sessió en AV4 les pròximes vegades. Podràs canviar la contrasenya, si vols, una vegada acabes el procés de creació del compte, en l’apartat El meu perfil. Posa-hi el teu nom i un o dos cognoms.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 4 Els botons de navegació Amb els botons del menú de navegació podràs accedir a les diferents seccions d’Aula Virtual 4. Els meus llibres Aplicacions Agenda Assistència Notes Les meues classes Missatges Recursos Tauler de control Tutorial interactiu Tauler de control El Tauler de control està pensat com una pantalla d’inici on podràs tindre a mà la informació més destacada del teu dia a dia com a docent. Et permetrà accedir a les tasques en progrés que crees per a les classes, a l’agenda diària amb els esdeveniments programats per al dia actual i els esdeveniments futurs i als comentaris que faça l’alumnat sobre les tasques en curs.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 5 Els meus llibres En aquesta secció es mostraran els llibres digitals que s’han assignat al teu compte. Hi podràs veure els llibres, llegir-ne el contingut i personalitzar-lo o accedir a eines per prendre notes, subratllar i afegir-hi marcadors, entre d’altres. Aplicacions En la secció Aplicacions podràs descobrir solucions digitals que t’ajudaran i complementaran el teu dia a dia a l’aula. Una d’aquesta és Bingel, una plataforma per a fer exercicis on podràs reptar l’alumnat a superar-se en un entorn lúdic i adaptatiu. Com hi puc afegir més llibres? Si fas clic en el botó «Nova llicència» podràs introduir les noves credencials que et facilite el teu delegat o delegada per a afegir altres llibres a la teua llibreria d’Aula Virtual 4. Amb el botó podràs accedir al llibre o bé crear-ne una versió personalitzada. Com hi puc veure els meus llibres?

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 6 Les meues classes En aquest apartat podràs veure les diferents classes, gestionar-ne els membres, accedir a l’entorn de creació de tasques i visualitzar de forma directa el llibre associat a l’assignatura corresponent. Crear una classe nova o unir-te a una que ja haja creat un altre o una altra docent. Ponderacions Horari de l’assignatura Editar la classe Veure el llibre associat a la classe Accés directe a l’apartat Tasques Administrar els membres de la classe Associar un llibre Hauràs de seleccionar un dels llibres disponibles en la teua llibreria per a associar-lo a la classe. Estableix les ponderacions per a cada tipus de tasca. Recorda que la suma de totes ha de ser 100. Podràs definir l’horari de la classe que estigues creant. Pots editar les dades d’una classe i també activar o desactivar el grup. Com puc crear una classe? Si fas clic en el botó Classe nova podràs incloure-hi les dades necessàries per a crear una classe. Una vegada creada la classe nova, podràs accedir directament a les seues seccions principals.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 7 Com em puc unir a una classe ja creada? Codi de la classe Cada classe creada té un codi associat. Pots sol·licitar el codi de la classe a la qual et vols unir i introduir-lo fent clic en el botó Unir-se a una classe existent. El o la docent que administre la classe t’haurà d’acceptar la sol·licitud. Com puc gestionar els membres d’una classe? Membres Tasques En la secció Membres de la classe podràs veure l’alumnat i el professorat que formen part del grup. Amb l’interruptor podràs activar o desactivar els membres que han sol·licitat unir-se a la classe. En l’apartat Tasques podràs elaborar encàrrecs per a l’alumnat i qualificar-los, compartir arxius, gestionar la seua assistència i fer un seguiment global i personalitzat dels seus avanços, entre d’altres. Hi podràs veure dades globals de la classe i de cada estudiant sobre les tasques encarregades. Tindràs un seguiment personalitzat de l’avanç de cada estudiant en el llibre de classe. Resum Seguiment

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 8 Com puc corregir les tasques? Com puc crear tasques? Si accedeixes a cadascuna de les tasques creades podràs veure el nombre d’alumnes que l’han feta i podràs corregir les respostes. Les tasques en Aula Virtual 4 s’organitzen en temes assignats a un període del curs escolar. Una vegada creat un tema, podràs crear tasques que hi estiguen associades. Nou tema Nova tasca Com puc editar les tasques creades? Utilitza les pestanyes per a indicar les propietats de la tasca i els seus destinataris (p. ex.: Els climes del món). Pots editar les dades de la tasca amb el botó . Fes clic en «Nou tema» per a crear el primer grup de tasques (p. ex.: El clima). Corregir la tasca Dades de la tasca Publicar notes Avalua les respostes de l’alumnat; podràs fer-hi comentaris i tornar la tasca, si cal. Una vegada hages corregit les tasques, pots publicar-ne les notes perquè l’alumnat les veja en el seu compte.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 9 Agenda Amb aquesta funcionalitat podràs fer un registre d’esdeveniments i programar-los en diferents calendaris de manera ordenada. Missatges Aquest apartat et permetrà enviar missatges de forma individual, grupal o a tota la classe; també podràs adjuntar-hi arxius* i enllaços. Pots afegir calendaris a l’agenda per compartir esdeveniments amb l’alumnat. Si ets membre d’altres classes, en el calendari «Esdeveniments del centre» eixiran els corresponents a aquests grups. Aquesta opció et permet programar esdeveniments i associar-los a un dels calendaris. Si no hi ha calendaris creats, l’esdeveniment s’assigna al calendari «Esdeveniments propis», que és d’ús privat. Si necessites compartir esdeveniments amb l’alumnat, hauràs d’afegir un calendari nou (p. ex.: Classe 1r A). Com puc afegir calendaris? Com puc afegir un esdeveniment nou? Prova a crear missatges i a enviar-los. Els podràs gestionar des de la safata d’entrada. *Podràs adjuntar-hi arxius d’imatge (.jpg / .png), vídeo (.avi / .mp4 / .mpg) o documents (.pdf), a més d’arxius de Microsoft Office (.docx, .xlsx i .pptx) amb un límit de pes de 500 MB per arxiu. Nou missatge

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 10 Assistència Aquesta funcionalitat et permetrà portar el registre de l’assistència (falta o retard) de l’alumnat. Si tens més d’un grup de classe, podràs seleccionar sobre quin grup vols fer el control. Recursos Aquesta secció et permetrà organitzar arxius* en carpetes i compartir-los amb les teues classes. Si vols, pots exportar el registre d’assistència de la setmana que estàs veient en format .pdf. Utilitza els desplegables per a triar la classe i el període de registre. Veuràs la llista d’alumnes on podràs incloure la notificació. Com puc exportar el registre d’assistència? Com puc indicar les faltes d’assistència i els retards? Podràs pujar diferents tipus d’arxius* per complementar les classes i organitzar-los en carpetes que només podràs veure tu. Si els vols compartir amb l’alumnat, els hauràs d’incloure dins de la carpeta compartida de la classe. Com puc afegir-hi recursos i organitzar-los? Per cada classe que tingues, es crea una carpeta compartida de forma automàtica. Tots els arxius que hi inclogues els veuran els membres respectius. Com puc compartir recursos? *Podràs incloure-hi arxius d’imatge (.jpg / .png), vídeo (.avi / .mp4 / .mpg) o documents (.pdf), a més d’arxius de Microsoft Office (.docx, .xlsx i .pptx) amb un límit de pes de 500 MB per arxiu.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 11 Notes En aquesta àrea podràs consultar les qualificacions de l’alumnat. Si tens més d’una classe, hauràs de seleccionar sobre quina classe vols fer la consulta. Tutorial interactiu Aula Virtual 4 disposa d’un tutorial interactiu que et guiarà en les diferents seccions i et proporcionarà una sèrie d’instruccions que t’ajudaran a familiaritzar-te amb la plataforma. Podràs exportar el butlletí de notes del curs escolar per a cada classe. Quan publiques les notes, seran visibles automàticament per a l’alumnat. Exportar notes i publicar-les El tutorial s’inicia automàticament el primer cop que accedeixes a Aula Virtual 4. També el podràs activar en qualsevol moment amb el botó corresponent, i et guiarà en la secció on et trobes. Podràs ometre el tutorial o bé avançar pels passos específics de cada apartat. Activar el tutorial interactiu

RkJQdWJsaXNoZXIy Mzc3MTcz