Gui d'ús per a famílies Aula Virtual 4

GUIA D’ÚS Per a families

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 2 Aula Virtual 4 Santillana presenta Aula Virtual 4, una plataforma educativa que proporciona al professorat i als estudiants tot el que necessiten per a crear un entorn d’ensenyament i aprenentatge digital. •  Aula Virtual 4 està dissenyada per a accedir-hi des de diferents dispositius, com ara ordinadors o tauletes digitals amb connexió a internet o sense, i permet treballar amb els continguts de manerea sincronitzada des de l’aula i també des de casa. •  Tindràs accés a tots els materials per a l’alumnat que acompanyen els nostres projectes. •  Podràs seguir l’evolució de l’alumnat mentre treballa amb els llibres de Santillana.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 3 Pots accedir a Aula Virtual 4 de diferents maneres depenent de si utilitzes el web amb connexió a internet o a l’aplicació per a descarregar-ne els continguts en el teu dispositiu. •  EN LÍNIA: connecta’t amb el teu navegador a https://av.santillana.es. •  FORA DE LÍNIA: descarrega l’aplicació Aula Virtual 4 des de https://santillana.es/descarga-aulavirtual/ o des de les botigues Android i IOs. Pots consultar la guia d’ús de l’Aula Virtual 4 fora de línia per a tindre’n més informació. Si has creat un compte d’usuari/-ària, podràs iniciar sessió en Aula Virtual fent servir les teues dades. Accés a Aula Virtual 4 Inici de sessió En cas d’accedir a Aula Virtual 4 per primera vegada, hauràs de crear un compte. Per a fer-ho, completa els passos següents: Creació de compte Nom i cognoms Correu electrònic Contrasenya Llicència de llibre i contrasenya La llicència i la contrasenya del llibre seran proporcionades si has obtingut els llibres a través de la nostra botiga web, o bé seran facilitades pel centre o la delegació comercial amb els llibres sol·licitats assignats. Crea una contrasenya per a accedir a la plataforma. Podràs canviar-la, si vols, una vegada que haja acabat el procés de creació de compte en l’apartat El meu perfil. Hauràs d’indicar-hi una adreça de correu electrònic autèntica per a associar-la al teu compte. Inclou el teu nom i un o dos cognoms.

4 ◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ Encara no has activat el compte? 1. Accedeix a la URL https://av.santillana.es i selecciona «Entra». 2. Selecciona «Encara no heu activat el compte?» i completa els camps amb la informació requerida, utilitzant el número de codi de la llicència i la contrasenya que us han assignat. Assegura’t d’introduir-hi una adreça de correu correcta. 3. Verificació del correu electrònic. Comprova la safata d’entrada o la safata de correu brossa (SPAM). Important: després de completar el procés, tingues en compte que no podràs repetir-lo per a modificar l’adreça de correu electrònic. Per a canvis futurs, accedeix a la pàgina d’inici d’AV4, fes clic en la imatge de l’avatar, tria El meu perfil i actualitza l’adreça de correu. •  Activació de compte: si no pots accedir a AV4 perquè el correu d’activació ha caducat o l’has eliminat sense adonar-te’n, pots sol·licitar el reenviament d’un de nou. •  Correcció de correu electrònic: si no pots accedir a AV4 perquè hi vas introduir una adreça de correu electrònic incorrecta durant el registre i no has rebut el correu d’activació, pots afegir-hi una nova adreça vàlida per a demanar-ne el reenviament. En els dos casos, pots seguir aquests passos per a activar el compte:

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 5 2. Introdueix-hi una adreça de correu electrònic i t’enviarem un correu amb les instruccions perquè pugues restablir-la. Necessites restablir la contrasenya? 1. Selecciona l’opció «Has oblidat la contrasenya?». •  Restabliment de contrasenya: si has oblidat la contrasenya, pots sol·licitar crear-ne una de nova mitjançant correu electrònic. Aula virtual permet crear sessió amb un compte de Google. Inici de sessió amb Google 1. Inicia sessió en la plataforma i accedeix a la secció El meu perfil. 1. Inicia sessió amb Google. 2. Selecciona el teu compte de Google. 3. Accepta les condicions de vinculació. 2. Vincula el compte d’AV4 amb el compte de Google. Només és possible vincular un compte d’usuari d’AV4 amb un compte de Google. Una vegada vinculats els comptes, podràs iniciar la pròxima sessió directament amb el compte de Google.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 6 Els botons de navegació Amb els botons del menú de navegació podràs accedir a les diferents seccions d’Aula Virtual 4. Els meus llibres Aplicacions Agenda Assistència Notes Les meues classes Missatges Recursos Tauler de control Tauler de control El Tauler de control està pensat com una pantalla d’inici on podràs tindre a mà la informació més destacada del teu dia a dia com a docent. Et permetrà accedir a les tasques en progrés que crees per a les classes, a l’agenda diària amb els esdeveniments programats per al dia actual i els esdeveniments futurs i als comentaris que faça l’alumnat sobre les tasques en curs.

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 7 Els meus llibres En aquesta secció es mostraran els llibres digitals que s’han assignat al teu compte. Hi podràs veure els llibres, llegir-ne el contingut i personalitzar-lo o accedir a eines per prendre notes, subratllar i afegir-hi marcadors, entre d’altres. Aplicacions En la secció Aplicacions podràs descobrir solucions digitals que t’ajudaran i complementaran el teu dia a dia a l’aula. Una d’aquestes és Bingel, una plataforma per a fer exercicis on podràs reptar l’alumnat a superar-se en un entorn lúdic i adaptatiu. Com hi puc afegir més llibres? Si fas clic en el botó «Nova llicència» podràs introduir les noves credencials facilitades a través de la nostra botiga web, del teu centre o de la delegació comercial, per a afegir altres llibres a la teua llibreria d’Aula Virtual 4. Amb el botó podràs accedir al llibre o bé crear-ne una versió personalitzada. Com hi puc veure els meus llibres?

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 8 Les meues classes En aquest apartat podràs veure les diferents classes, gestionar-ne els membres, accedir a l’entorn de creació de tasques i visualitzar de forma directa el llibre associat a l’assignatura corresponent. Unir-se a una classe ja existent. Com em puc unir a una classe ja creada? Codi de la classe Cada classe creada té un codi associat. Pots sol·licitar el codi de la classe a la qual et vols unir i introduir-lo fent clic en el botó Unir-se a una classe existent. L’ensenyant que administre la classe t’haurà d’acceptar la sol·licitud. Membres Agenda Amb aquesta funcionalitat podràs fer un registre d’esdeveniments i programar-los en diferents calendaris de manera ordenada. Aquesta opció et permet programar esdeveniments. Com puc afegir-hi un esdeveniment nou?

◾ AULA VIRTUAL ◾ GUIA D’ÚS © SANTILLANA / VORAMAR ◾ 9 Missatges Aquest apartat et permetrà enviar missatges; també podràs adjuntar-hi arxius* i enllaços. Prova a crear missatges i a enviar-los. Els podràs gestionar des de la safata d’entrada. *Podràs adjuntar-hi arxius d’imatge (.jpg / .png), vídeo (.avi / .mp4 / .mpg) o documents (.pdf), a més d’arxius de Microsoft Office (.docx, .xlsx i .pptx) amb un límit de pes de 500 MB per arxiu. Nou missatge Notes En aquesta àrea podràs consultar les qualificacions de l’alumnat. Si tens més d’una classe, hauràs de seleccionar sobre quina classe vols fer la consulta. Podràs exportar el butlletí de notes del curs escolar per a cada classe. Exportar notes i publicar-les

RkJQdWJsaXNoZXIy Mzc3MTcz